на живо

"Челси" се подхлъзна отново, шампионът "Сити" громи

"Сините" вече изостават на 6 точки от върха

Getty Images

Нова грешна стъпка за "Челси" в английската Висша лига! Тимът на Томас Тухел стигна само до равенство 0:0 при гостуването си на "Уулвърхемптън" в мач от 18-ия кръг. Така "сините" стъпиха накриво във втори пореден двубой за първенство, след като преди дни завършиха 1:1 с "Евертън".

На "Молиню Стейдиъм", в Западен Мидлендс, "Челси", който беше без общо седем контузени или заразени играчи, направи слабо първо полувреме. Домакините отбеляза гол в 15' чрез Даниел Поденс, но попадението беше отменено заради засада след намеса на системата за видеоповторения (VAR).

"Челси" се събуди чак в последния четвърт час, когато Кристиан Пулишич отправи първия точен удар за тима си в мача, но вратарят Жозе Са се намеси. Гостите осъществиха натиск в края, който обаче не даде резултат и нулевото равенство се запази.

Снимка: Getty Images

След него "Челси" е трети с 38 точки - 6 зад лидера "Манчестър Сити", който очаквано записа осми пореден успех във Висшата лига. "Гражданите" разбиха с 4:0 домакина "Нюкасъл" в своя мач от кръга.

Рубен Диаш даде аванс на шампионите още в 5', възползвайки се от комично неразбирателство между Киърън Кларк и стража Мартин Дубравка. В 27' "Сити" вече водеше с 2:0 след страхотно изпълнение на Жоао Кансело от дистанция, а през втората част Рияд Марез и Рахийм Стърлинг, съответно в 63' и 86', оформиха разгрома за "свраките".

В следващия кръг "Сити" гостува на "Лестър", а "Челси" на "Астън Вила".