на живо

Челси се разбра с Фалкао

Нападателят ще играе под наем в лондонския клуб

Getty Images

Колумбийският нападател Радамел Фалкао ще играе за английския шампион Челси през следващия сезон. Играчът ще се състезава за "сините" под наем от Монако, както беше и през миналата кампания с Манчестър Юнайтед.

„Много съм щастлив, че се присъединявам към Челси, нямам търпение да започна тренировки и да помогна за целите на тима – защита на титлата и успехи в Европа”, сподели Фалкао.

В Челси той ще се събере със съотборниците си от Атлетико Мадрид – Тибо Куртоа, Фелипе Луис, както и Диего Коста, с когото могат да оформят интересен дует.

През миналия сезон колумбиецът се представи доста слабо на фона на цялостните впечатления, които остави, докато се състезаваше за Порто и Атлетико. Той записа 29 участия за Манчестър Юнайтед, в които се разписа едва 4 пъти.

За сравнение – за периода, в който Фалкао игра за Портo, Атлетико и Монако (есента на 2009 година до лятото на 2014 година) – колумбиецът отбеляза 104 гола в 139 мача. И то само в мачовете за първенство.

Трябва да се отбележи обаче, че през пролетта на 2014 година нападателят получи тежка контузия, която го извади от игра за няколко месеца, и пропусна Световното първенство, а трансферът му в Юнайтед беше точно след като се възстанови. С новото начало в Челси той ще търси и връщане на старата си форма.