на живо

"Челси" се включва в битката за Меси

Лондонският тим ще предизвика "Манчестър Сити"

Reuters

"Челси" ще предизвика "Манчестър Сити" в битката за подписа на Лионел Меси, твърди испанският журналист Гилем Балаге.

В своя Youtube канал журналистът обяви, че лондончани ще се опитат да изкушат 33-годишния аржентинец, чийто договор с "Барселона" изтича през лятото на 2021 г. Нападателят няма намерение да подновява контракта си, а това означава, че клубът, който го иска, просто ще трябва за задоволи финансовите му претенции.

Снимка: Reuters

Наскоро мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола поднови договора си, а спекулациите, че Меси ще се озове на "Етихад" не стихват.

Звездата на каталунците искаше да напусне "Камп Ноу" още това лято заради недоволството си от начина на управление на клуба. Като основна причина за желанието му да си тръгне се считаше президентът Хосеп Мария Бартомеу, който в крайна сметка не издържа на критиките и обвиненията и подаде оставка.

Снимка: Reuters

Меси и Гуардиола са в много добри отношения. Заедно в "Барселона" те спечелиха три титли на Испания и два трофея в Шампионската лига.

В момента каталунският колос изпитва затруднения под ръководството на Роналд Куман. След осем мача отборът заема 13-ото място в класирането.