на живо

"Челси" сгъна на четири "Юнайтед" на Моуриньо

Плахият подход на Специалния коства нови точки на тима от Манчестър

"Челси" се наложи с категоричното 4:0 над гостуващия отбор на "Манчестър Юнайтед" при завръщането на Жозе Моуриньо на "Стамфорд Бридж". Точни за домакините бяха Педро и Гари Кейхил през първата част, а през втората се разписаха още Азар и Канте.

За "сините" това е 11-ти пореден двубой без загуба от днешния си съперник. За последно това се случи на 28 октомрви 2012г., а наставник на тима от "Олд Трафорд" все още бе сър Алекс Фъргюсън.

Двубоят започна по най-добрия начин за домакините от 'Челси", след като още в 33-ата сините Педро се разписа за 1:0. До гола се стигна след неразбирателство в защитата на "Юнайтед".

Гостите от Манчестър можеха да върнат паритета в мача само няколко минути по-късно, но удар на Златан Ибрахимович мина на сантиметри над напречния стълб.

В 21-ата минута футболистите на Антонио Конте все пак стигнаха да втори гол. Еден Азар центрира от корнер и след нова грешка в отбрана топката стигна до Гари Кейхил, който реализира за 2:0. "Манчестър Юнайтед" продължи с опитите си да върне поне едно попадение, но на няколко пъти Тибо Куртоа се намеси решаващо след изстрели на Лингард и Ерера.

На почивката завърналият се на "Стамфорд Бридж" Жозе Моуриньо включи друг бивш възпитаник на "Челси" Хуан Мата, но гостите така и не успяха да сътворят нещо по-сериозно в предни позиции. Така се стигна до 62-ата минута, когато след прецизен шут на Азар резултатът придоби класически размер.

И когато привидно всичко бе приключило за Моуриньо и "Юнайтед", дойде и моментът на Н'Голо Канте. Шампионът от изминалия сезон с "Лестър" напредна в наказателното поле, залъга защитата на "червените дяволи" и с прецизен удар матира Давид Де Хеа за крайното 4:0. 

След днешната победа тимът на Антонио Конте се изкачи на четвърто място във временното класиране, само на точка зад лидерите "Сити", "Арсенал" и "Ливърпул". За "Юнайтед" пък това бе 3-ти пореден мач без победа във Висшата лига, с което 20-кратният шампион на Англия остана на незавидното 7-мо място.