на живо

Челси срещу ПСЖ година по-късно

Всичко най-важно преди срещата на "Стамфорд Бридж"

Getty Images/Guliver Photos

По-малко от година по-късно: отново Челси срещу ПСЖ на “Стамфорд Бридж”. Срещата може да наблюдавате пряко по bTV Action от 21:45 часа. Две са основните разлики спрямо миналият сезон. Първата е, че това е осминафинал, а не четвъртфинал на турнира. Втората е, че първата среща в Париж миналата година завърши 3:1 за домакините, а сега - 1:1.

Това ще бъде седма среща между двата отбора, като Челси имат минимално предимство в преките двубои, 2 победи за лондончани, 1 за парижани и 3 равенства.

„Сините” нямат сериозни проблеми с контузени и наказани играчи преди срещата с ПСЖ. Единственият, който ще пропусне мача е контузения Джон Оби Микел, но той не е основен играч на своя отбор. Разликите спрямо отбора, който отстрани ПСЖ миналата година са: Тибо Куртоа ще е вратар, вместо Петър Чех. В центъра на терена ще действат Матич и Фабрегас, вместо напусналите през лятото Франк Лампард и Давид Луис, атаката на отбора ще бъде водена от Диего Коста.

Снимка: Getty Images

Преди гостуването в Лондон, парижани имат няколко контузени играчи. Големият липсващ в състава на Лоран Блан  е Лукас Моура.  Другият, който няма да може да вземе участие е Серж Орие. Йоан Кабай пък е под въпрос. Добрата новина за ПСЖ е, че за разлика от миналата година сега атаката на отбора ще бъде водена от голямата звезда  Златан Ибрахимович. Около него ще действат Кавани и Лавеци. Другата съществена разлика е, че партньор в центъра на отбраната на Тиаго Силва, ще е сънародникът му Давид Луис.

Челси и Порто са единствените отбори в Шампионска лига, които още нямат загуба този сезон.  Лондончани нямат поражение като домакин на френски отбор (4 победи и 2 равенства) и не са допуснали гол в пет от тези шест срещи. „Сините” са отбелязали  в последните си 18 домакинства в този турнир. Последния път когато не успяха да вкарат  е през април 2011 година срещу Манчестър Юнайтед.  В първата среща Челси отправи само два удара към вратата на парижани, от които отбеляза един гол -дело на Бранислав Иванович.

ПСЖ никога досега не е отбелязвал гол като гост на английски отбор в европейските клубни турнири. Кавани е вкарал шест гола в седем срещи в турнира, което го прави най-опасния футболист на отбора. Златан Ибрахимович е отбелязал седем гола в 34 мача в елиминационната фаза на Шампионска лига, което прави по гол на всеки 4,9 срещи, в груповата фаза е реализирал 36 в 73 двубоя - средно по гол на два мача.