на живо

"Черно-бялата" еуфория в Пловдив (ВИДЕО)

"Локомотив" празнува първата Купа на България в своята история

Възторг и покруса в Пловдив! Еуфория сред "черно-бялата" част на града и униние сред феновете на "Ботев".

Такава е равносметката след вчерашния финал за Kупата на България по футбол, спечелена от "Локомотив" Пловдив срещу вечния враг.

Хиляди привърженици се включиха в шествието на "Локо". Водено от собственика на клуба Христо Крушарски в специална спортна кола с цветовете на отбора, множеството отпразнува първата Купа в клубната история. 

Снимка: plovdiv24.bg

Празникът на "железничарите" всъщност започна още малко след полунощ, когато собственикът на "смърфовете" пристигна първи в дома на "Локо". Пред стадиона го чакаха стотици фенове, за да отпразнуват заедно успеха.

"Винаги така да сме щастливи и да сме заедно! Когато сме заедно, виждате какво става!", бяха първите думи на бизнесмена.

След него на "Лаута" пристигнаха играчите и треньорите, които вече имат статут на истински герои на клуба.

"Това ми е мечтата от дете! Радвам се, че се сбъдна, че всички се радват, че Купата е тук на "Лаута", заяви пред bTV Бирсент Карагерен.

Всички те бяха посрещнати топло от феновете - с много песни, прегръдки и скандирания. А кулминацията беше 9-минутна непрекъсната заря, която озари нощното небе над Пловдив.

Около 2:00 ч. към празненствата се присъединиха и последните фенове, пътували с 12-те автобуси до София, за да подкрепят своите любимци.

Тагове: