на живо

"Черно море" и "Арда" недоволстват от ранния час на мача между двата тима

Отборите не разбират защо срещата трябва да бъде от 18 ч.

Lap.bg

"Черно море" и "Арда" не са никак доволни от ранния час на мача им във вторник. По програма двата тима трябва да се изправят един срещу друг от 18:00 ч. на стадион "Тича" във Варна.

С позиция на официалния си сайт "Арда" подкрепи думите на треньора на "моряците" Илиан Илиев, който не вижда причина срещата да се проведе вечерта, когато не е толкова топло, тъй като "никой нормален човек няма да седне пред телевизора в 18:00 ч. в разгара на лятото".

"Не е нормално да играем във вторник от 18:00 часа. Аз питам тези с телевизионните права кой нормален чо­век ще седне във втор­ник от 18:00 часа в разгара на лятото вкъщи пред телевизора. Гово­рил съм с много хора от всички клубове. Ни­кой не ни пита, когато изготвят програмата. Ние искаме среща за определянето на начал­ните часове на мачо­вете. Ясно е, че този, който прави програмата в момента, не се е съб­личал никога по физи­ческо", заяви ядосаният треньор на "Черно море" преди ден.

Тимът от Кърджали напомня, че стадион "Тича" има осветление... едно от изискванията, които бяха въведени преди време в Първа лига.

"Необяснимо за нас е защо този двубой е насрочен за толкова ранен час в работен ден, при положение, че стадион "Тича" разполага с осветление. Какво пречи срещата да се играе по-късно, още повече, че в този час (18.00) температурата във Варна ще е изключително висока, което със сигурност ще затрудни футболистите и на двата отбора. Нали идеята да се постави осветление на всички стадиони е именно това, мачовете да се играят в по-късни часове, когато температурите не са високи", се казва в официалната позиция на "Арда".

В момента "Черно море" заема първото място в група "А" на втората осмица с 47 точки. "Моряците" се борят за седмата позиция в крайното класиране, което дава правото на бараж за Лига Европа.