на живо

Черно море и Берое бранят честта на България тази вечер

След отпадането на Литекс и Лудогорец от непретенциозните Йелгава и Милсами, Черно море и Берое останаха единствените български отбори, все още състезаващи се в европейските клубни турнири.

Задачата и на двата тима обаче изглежда сложна. Както Берое, така и Черно море бяха домакини в първите срещи от втория квалификационен кръг на "Лига Европа", но резултатите от тях далеч не устройват родните тимове преди днешните реванши.

Преди седмица Берое допусна загуба с 0:1 в Стара Загора от датския Брьондби. Мачът беше равностоен, но все пак гостите измъкнаха късна победа, благодарение на попадението на Мартин Албрехтсен в 85-та минута. Срещата се игра пред над 10 000 зрители на трибуните в Стара Загора.

Така „заралии” ще се надяват на чудо тази вечер от 20:00 часа българско време, когато излизат на 29-хилядния „Брьондби стейдиъм”. При успех Берое ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между полския Ягелония и кипърския Омония (първата среща на полска земя завърши 0:0).

Задачата пред Черно море срещу беларуския Динамо Минск обаче изглежда по-реалистична. Първият двубой във Варна завърши 1:1 и „моряците” могат да съжаляват, че не взеха чиста победа, защото допуснаха късен изравнителен гол. Равностойната игра и не чак толкова лошия резултат дават надежди на носителя на "Купата на България" за класиране в следващата фаза.

„Моряците” се изправят срещу Динамо от 18:00 часа българско време на стадион „Трактор”. При успех Черно море ще играе в третия предварителен кръг на "Лига Европа" с швейцарският Цюрих.