на живо

"Черно море" нанесе първа загуба на "Арда"

Матиас Курьор не спира да бележи

Lap.bg

"Черно море" нанесе първа загуба на "Арда" Кърджали от началото на сезона в Първа лига. "Моряците" спечелиха с 2:0 след две попадения на Мариас Курьос, който вече има осем гола в актива си от старта на шампионата.

Гостите започнаха по-добре срещата и притиснаха домакините, като първото сериозно положение бе за "Арда" в 5-та минута, когато Милен Желев засече с глава топката след центриране от корнер, но тя мина встрани от вратата. В 27-та минута Матиас Курьор овладя топката в наказателното поле на "Черно море" и напредна, след което пусна прецизен пас към нахлуващия отдясно Васил Панайотов, който стреля по земя, но топката се отби в страничната греда.

Само три минути по-късно домакините откриха резултата. Вратарят на гостите Васил Симеонов излезе извън наказателното поле да посреща топката, но се размина с нея, което позволи на Курьор да вкара за 1:0.

В 47-та минута "моряците" нанесоха втори удар. Илиан Илиев-младши центрира от пряк свободен удар отдясно, Стефан Велев засече топката с глава, но вратарят Симеонов изби. Последва добавка на Курьор за 2:0.

В 71-та минута "Арда" можеше да намали изоставането си. Иван Тилев стреля много опасно от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на домакините.

След тази победа "Черно море" събра 8 точки и заема 11-ото място в Първа лига, докато "Арда" е на 5-а позиция с 12.