на живо

"Черно море" с минимална победа срещу "Витоша" Бистрица

Исмаил Иса вкара единствения гол под проливния дъжд във Варна

Lap.bg

"Черно море" спечели с минималното 1:0 срещу "Витоша" Бистрица в първия мач от плейофите на група А от втората осмица на Първа лига. Целият двубой се игра при непрекъснат дъжд, като срещата бе дебютна в елита за главния съдия Георги Гинчев от Велико Търново.

Домакините започнаха по-добре срещата и още във 2-ата минута можеха да открият резултата. Исмаил Иса стреля отляво, но топката попадна в ръцете на вратаря на гостите Николай Кръстев. В 14-ата минута "Черно море" откри резултата, след като Цветомир Панов центрира отляво, а връхлитащият  Исмаил Иса с глава засече топката във вратата на гостите за 1:0.

В 22-ата минута "бистришките тигри" можеха да изравнят резултата. Илия Димитров успя да прехвърли излезлия напред вратар на "моряците" Иван Дюлгеров, но защитникът на домакините Цветомир Панов изчисти топката от голлинията.

В 41-ата минута гостите отново бяха близо до изравняване на резултата. След центриране отляво Венцислав Бонев засече топката с глава, но ударът му се отби в напречната греда. В 43-та минута Матиас Курьор бе изведен в отлична позиция, напредна и стреля технично по земя, но Кръстев успя за избие.

В 50-ата минута "Черно море" бе близо до втори гол. Жордао Кардозо напредна в полето на гостите и стреля много силно от около 20-тина метра, но за късмет на "Витоша" топката мина встрани от вратата. В 72-ата минута Илия Димитров засече топката с глава, но ударът му бе слаб и вратарят Иван Дюлгеров улови топката.

Отборът на "Витоша" Бистрица със сигурност ще загуби елитния си статут за следващия сезон, докато "Черно море" събра 43 точки на седмото място в класирането.