на живо

"Черно море" се изкачи на 4-о място след победа над "Витоша"

"Бистришките тигри" все още не познават вкуса на победата в Първа лига

Lap.bg

"Черно море" се изкачи на четвърто място в Първа лига, след като победи с 2:1 "Витоша" като гост в първия мач от 14-ия кръг.

"Моряците' са с актив от 21 точки, колкото има и "Ботев", но варненци са с победа от директния мач срещу пловдивчаните, спечелена с 2:1 в средата на август.

Срещата започна с две опасни атаки на "Витоша", при които Георги Амзин не успя да се разпише, а "Черно море" поведе в 33-та минута. Георги Илиев влезе отляво в наказателното поле и центрира почти от аутлинията, а Мариян Огнянов засече топката с глава за 1:0. "Моряците" обаче не успяха да запазят аванса си до края на полувремето, след като в първата минута на добавеното време Даниел Пеев се разписа от пряксвободен удар за 1:1.

"Черно море" поведе с 2:0 в 55-та минута, когато центриране отдясно затрудни максимално защитата на "Витоша", а топката стигна до Мариян Огнянов и той вкара с крак втория си гол в мача.

"Витоша" получи отличен шанс да изравни в 87-та минута, но пропиля шанса си за точка. Даниел Пеев влезе с топката в наказателното поле и подаде на Амзин, който обаче стреля във вратаря Емил Михайлов. Секунди по-късно и Николай Христозов пропусна да се разпише от много удобна ситуация.

"Бистришките тигри" загубиха срещата и останаха само с две точки през сезона.