на живо

"Черно море" се справи с "Монтана", върна се на третото място в Първа лига

Варненци се наложиха с 2:0 на стадиона в Ловеч

Lap.bg

"Черно море" се завърна на победния път, след като се наложи с 2:0 над "Монтана" в мач от 15-ия кръг на Първа професионална лига. Точни за успеха на гостите бяха Бакари в 25-ата минута и Паланков в 69-ата минута на срещата.

Мачът на стадиона в Ловеч започна с по-активна игра на гостите, които още до шестата минута отправиха няколко много опасни удари към вратата на "Монтана" чрез Георги Илиев, Тодор Паланков и Бакари, но не успяха да открият резултата.

В 17-та минута домакините създадоха първото си опасно положение пред вратата на "Черно море", но стражът на варненци отрази шута на Сергей Георгиев. Три минути след това Петър Атанасов от фаул стреля над гредата.

В 25-та минута "Черно море" поведе в резултата с гол на нападателя Бакари, който изпрати топката в опразнената врата на "Монтана" след груба грешка на вратаря Христо Иванов. Три минути по-късно Бакари отново стреля, но този път Иванов улови диагоналния му удар.

След като получиха гол домакините заиграха по-агресивно, но така и не успяха до края на полувремето да матират добре организираната варненска защита.

Второто полувреме започна с териториално превъзходство на "Монтана", но ударите на Бамба и Генов не намериха целта. Гостите пък разчитаха на контраатаки и стигнаха до второ попадение.

В 69-та минута Тодор Паланков със силен удар от дистанция покачи на 0:2. Въпреки че пренесоха играта изцяло в половината на "Черно море" в последните минути, домакините така и не успяха да стигнат поне до гол в този двубой.

Така тимът на Георги Иванов се завърна на трето място в класирането с 27 точки, на 10 от лидера "Лудогорец". "Монтана" пък регистрира шеста домакинска загуба този сезон и продължава да е на последно място в класирането с 8 точки.