на живо

"Черно море" ще играе бараж за Лига Европа

"Зелено-белите" отсраниха "Локомотив" Пловдив след продължения

Lap.bg

"Черно море" елиминира "Локомотив" Пловдив от плейофите в битката за място в Лига Европа, след като завърши 2:2 като гост в реванша в Пловдив след продължения (в редовното време 2:1 в полза на "черно-белите"). В първата среща "моряците" се наложиха с 2:1. 

Домакините се втурнаха в атака още след първия съдийски сигнал. В 4-ата минута след бърза тяхна атака Филип Михалевич стреля с глава, но вратарят на гостите Благой Макенджиев изби топката, а съотборниците му в защита окончателно ликвидираха опасността. Четири минути по-късно Елитон опита извеждащо подаване пред вратата на гостите, но техен футболист изчисти.

Превъзходството на "черно-белите" даде резултат в 12-ата минута. Тогава Елитон намери Мустафа Абдулахи, последва подаване към Филип Михалев, който засече топката с глава във вратата на варненци за 1:0. Гостите се отърсиха от шока и погледнаха по-смело към вратата на "смърфовете". 

В 29-ата минута Даниел Димов стреля от изгодна позиция с глава, но прати топката в аут. Локомотивци обаче дебнеха всяка възможност и в 42-ата минута Елитон пусна топката пред вратата на "моряците", където съотборникът му Филип Михалевич с прецизен удар от 12 метра вкара втория си гол за 2:0. 

През втората част футболистите на "Черно море" с по-активни действия опитаха обрат. В 69-ата минута Аристоте Нденгала стреля, топката се отби в напречната греда, удари с в тялото на вратаря на "черно-белите" Антино Милина, до нея стигна влезлият на смяна Марек Кузма, който намали резултата на 2:1. 

Стигна се до продължения, след като първата среща завърши 2:1 в полза на "Черно море". Варненци започнаха по-активно в тях и в 101-ата минута Аристоте Ндонгала след индивидуален пробив стреля опасно, но неточно.

Две минути по-късно Георги Божилов центрира и Даниел Димов изравни за 2:2. В 108-ата минута Анте Милина отрази опасен удар на Марек Кузма.

Тагове: