на живо

"Черно море" взе морското дерби и измести ЦСКА в Първа лига

Варненци победиха "Нефтохимик" с 3:1, Георги Илиев с гол и асистенция

Lap.bg

"Черно море" записа четвърта поредна победа и се наложи с 3:1 над "Нефтохимик" в мач от 12-я кръг на Първа лига. Точни за "моряците" на стадион "Калиакра" в Каварна бяха Георги Илиев , Уго Секо и Пламен Николов, а единственото попадение за бургазлии бе дело на резервата Иван Вълчанов.

Капитанът на домакините откри резултата в 24-ата минута, регистрирайки третия си гол от началото на сезона. Илиев стреля от пряк свободен удар, като не остави никакви шансове на вратаря на гостите Стоян Колев, който се разтегна максимално, но не испя да избие топката. 

Снимка: Lap.bg

Минути преди края на първата част Илиев записа и асистенция. Халфът пусна добър извеждащ пас към Уго Секо. Португалецът се справи без проблем със стража на "шейховете", който опита да го пресрещне и след това вкара топката на празна врата. Двата тима излязоха на почивка при резултат 2:0.

"Нефтохимик" все пак надигна глава през второто полувреме, но в 61-ата минута гостите отново бяха наказани след попадение на Пламен Николов за 3:0. Иван Коконов центрира в наказателното поле, където защитникът насочи с глава към вратата на бургазлии.

Снимка: Lap.bg

В 78-ата минута влезлият като резерва Иван Вълчанов върна гол от воле, който влетя в близкия долен ъгъл зад вратаря на черноморци Пржемисъл Коварж.

Така възпитаниците на Георги Иванов се изкачиха до трето място в първенството с 23 точки, след като вчера ЦСКА допуснаха първа домакинска загуба с 0:1 през сезона от "Локомотив" Пловдив.

"Нефтохимик" продължава борбата си за оцеляване в елита. Тимът на Христо Янев е с актив от 8 точки и се намира на предпоследното 13-то място.