на живо

Червен картон и един гол: "Левски" победи кошмара "Олимпия" Любляна

Здравко Димитров беше изгонен в края на първото полувреме

Lap.bg

Футболният "Левски" успя да победи един от най-големите си кошмари - "Олимпия" Любляна.

През 1994 г. тимът от Словения отстрани "сините" в предварителния кръг на турнира за Купата на УЕФА след две победи, като това се превърна в един от най-срамните епизоди в историята на "Левски".

Днес (30 януари) двата отбора се изправиха един срещу друг в контролна среща в Хърватия, където българският тим се подготвя за мачовете от пролетния дял на Първа лига.

Снимка: levski.bg

Единственото попадение в срещата бе дело на Найджъл Робърта в 17-ата минута. След центриране на Здравко Димитров, той засече топката с глава.

"Сините" владееха ситуацията на терена до 40-ата минута. Тогава нервите взеха превес. Здравко Димитров изрита футболист на противника без топка и в отговор на негово посягане. Съдията му показа червен картон и го прати на скамейката.

Снимка: levski.bg

Наставникът на "Левски" Славиша Стоянович реши да се довери отново на капитана Николай Михайлов под рамката на вратата. В игра се появи и Луи Нганиони, който все още е на проби при "сините".

Българският тим вече има 3 победи (над "Подбескидзе", "Копер" и "Олимпия") и 1 загуба (от "Домжале") в контролите. На 2 февруари отборът от стадион "Георги Аспарухов" се изправя срещу "Сараево" от Босна и Херцеговина.