на живо

Червен картон за търсещия справедливост Пламен Константинов (ВИДЕО)

Треньорът на "Локо" Новосибирск получи наказание в мача с "Нолико" заради възражение след видео повторение

cev.lu

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов е познат като играч, а от няколко години и треньор, който трудно скрива емоциите си. Именно тази негова характеристика, както и очевидна грешка на съдиите, българинът получи черен картон по време на мача от Шампионската лига между водения от него "Локомотив" Новосибирск и холандския "Нолико".

В плейофната фаза Константинов заложи на по-младите момчета в тима, а да даде почивка на титулярите, които се готвят за 1/4-финалите на първенството на Русия. Те обаче изненадаха с много стабилна и силна игра домакините и, въпреки загубените два гейма, успяваха да дадат отпор.

В края на третия гейм резултатът стигна до равенство 28:28. Последва атака на "Локо", с която се нагърби Маркус Нилсон. Топката падна в аут, но всички играчи на гостите бяха категорични, че първо е докоснала блокадата на "Нолико".

Константинов се възползва от възможността да провери това твърдение чрез видео повторение. 

След кратка консултация и преглед на записите от камерите, вторият съдия отсъди аут и точка за холандците. Ситуацията бе повторена и на екраните в залата. Очевидно беше, че топката сменя траекторията си след допир до блокадата на "Нолико".

Снимка: cev.lu

Именно това вбеси българския специалист, който реагира остро и поиска обяснение от рефера. 

Нервният му изблик пък му донесе червен картон от главния съдия Мирко Янович и съответно точка за противниците, след което мачът приключи.

Снимка: cev.lu

Така "Локо" ще има трудната задача да победи с 3:0 или 3:1 "Нолико" в реванша, за да може да продължи напред в турнира.