на живо

Петсетова драма на Вечното дерби в зала "Универсиада"

"Левски" победи ЦСКА след над 2 часа игра

В първото издание за 2018 г. на волейболното Вечно дерби "Левски" обърна ЦСКА с 3:2 гейма. Срещата бе в столичната зала "Универсиада", а имаше само домакинска публика с цел избягване на евентуални сблъсъци между двете агитки.

В първата част "армейците" имаха предимство още в началото, като поддържаха аванс от около 5 точки до второто техническо прекъсване. Възпитаниците на Владимир Николов направиха щурм, като намалиха изоставането до 20:22. ЦСКА обаче направи силна серия и взе своето - 21:25.

Вторият гейм се развиваше по идентичен начин. Започна се равностойно, но след второто техническо прекъсване се стигна до преднина от 6 точки - 13:19. "Сините" намалиха изоставането си и изравниха резултата - 21:21. След дълги разигравания се достигна до 25:25. При 25:26 неразбирателство между Свилен Мляков и Теодор Богданов помогна на ЦСКА да спечели втория гейм и да поведе с 2:0.

Битката в "Универсиада" продължи и в третата част.  Там се получиха редица обрати, а като краен победител излязоха "сините". "Армейците" имаха леко изоставане в началото на гейма, но след това играчите на Александър Попов съумяха да обърнат резултата. Последва силна серия  от 4 поредни точки за възпитаниците на Владимир Николов, а ЦСКА успя да изравни до 22:22. В крайна сметка "Левски" спечели гейма с 25:23 след единична блокада на Мляков и удар в аут на Шекерджиев, а това изпрати срещата в четвърти гейм.

В него играчите в син екип имаха надмощие и поддържаха своя аванс, а силната блокада се оказа достатъчна, за да вземат частта с 25:19.

Решителният пети гейм бе изпъстрен с множество грешки и от двете страни. При 9:9 тройната блокада на "сините" даде минимално предимство за "сините". Последвалият силен сервис на Свилен Мляков помогна на "Левски" да поведат с 11:9. Блокът на "червените" възстанови равенството в срещата - 11:11. Баннов успя да се справи с тройна блокада и даде предимство за играчите на "Левски". Бъркана топка и успешна блокада дадоха предимство за "армейците". Достигна се до 13:13, когато скъсен сервис на Симеон Александров се оказа непредвидим за "червените". Последва удар в мрежата и равенство - 14:14. Нервите на играчите на Александър Попов се оказаха по-лабилни, а "Левски" спечели дербито, играно над два часа, с 3:2 гейма.