на живо

Червената част на Рим продължава да мечтае за Купата

Рома се класира за 1/4 финалите след драма срещу Емполи

БГНЕС

Рома си осигури място сред най-добрите осем отбора в турнира за Купата на Италия след изключително труден домакински успех над Емполи с 2:1. "Жълто-червените" трябваше да играят продължения, за да спечелят осминафиналния си двубой срещу новака в "Серия А". На стадио "Олимпико" победното попадение бе дело на Даниеле Де Роси в края второто продължение.

Треньорът на Рома Руди Гарсия заложи на доста от резервните си футболисти в титулярния състав за срещата, в който обаче попадна и капитанът Франческо Тоти. Неговият съотборник Хуан Мануел Итурбе даде преднина на домакините в 5-ата минута. Попадението на аржентинеца остана единствено до 79-ата, когато изненадващо халфът на гостите Симоне Верди изравни.

В игра за "римските вълци" от резервната скамейка се появиха Холебас, Ляич и Паредес, а феновете на "Олимпико" трябваше да чакат до 114-ата минута за победно попадение. Точен от дузпа бе друг от любимците на тифозите Даниеле Де Роси.

На четвъртфиналите Рома ще срещне победителя от двойката Фиорентина - Аталанта. Мачът помежду им е тази вечер, както и срещата Интер - Сампдория.