на живо

"Инките" не овладяха "червения динамит" (ГАЛЕРИЯ)

Дания победи Перу с 1:0 и се залепи за Франция

Дания победи Перу с 1:0 във втория мач от група "С" на Мондиал 2018. Юсуф Поулсен отбеляза единствения гол и донесе ценни три точки за "Червения динамит", който заедно с Франция се очертава като фаворит за първите две места в групата.

Силни изяви имаше вратарят на Дания Каспер Шмайхел, който на няколко пъти спаси вратата си. Перу изпусна и дузпа, бита неточно от Кристиан Куева в края на първото полувреме.

Снимка: Reuters

Перуанците започнаха по-ентусиазирано при завръщането си на световни финали за първи път от 36 години. Тимът от Южна Америка бе по-активен в атака, но удари на Едисон Флорес и Андре Карийо не намериха целта.

Десет минути преди почивката треньорът на Дания направи принудителна смяна, след като Вилем Квист получи тежка контузия и бе изнесен на носилка. На негово място се появи Ласе Шьоне.

Най-интересната ситуация през първата част дойде точно преди почивката, когато Кристиан Куева падна в наказателното поле на Дания, но реферът от Гамбия Бакари Гасама остана безмълвен. Спорната ситуация бе разрешена от системата VAR и съдията промени решението си и отсъди 11-метров наказателен удар. Куева обаче стреля много неточно над напречната греда от бялата точка и пропусна да даде преднина на Перу. 

Снимка: Reuters

В 59-а минута хубава атака на Дания завърши с гол. Кристиан Ериксен проби през центъра, намери на голова позиция Юсуф Поулсен и той не сгреши и вкара единствения гол в мача.

След попадението перуанците наложиха натиск и Едисон Флорес бе близо до изравнителен гол, но Каспер Шмайхел спаси. 

Треньорът на Перу реагира с включването в игра на ветерана Паоло Гереро, който бе близо до фамозен гол с пета, но нестандартният удар премина на сантиметри от вратата.

Джеферсон Фарфан също можеше да вкара, но негов удар от удобна позиция бе спасен от Каспер Шмайхел.

състави

Тагове:

световно 2018