на живо

Чешка радост преди мача с България (ВИДЕО)

Тимът се класира за европейското първенство през 2020 г.

Reuters

Футболистите на последния съперник на България в квалификациите за европейското първенство по футбол през 2020 г. - Чехия, празнуваха шумно и емоционално след мача си с Косово.

Възпитаниците на селекционера Ярослав Шилхави имаха повод - победата с 2:1 на "Досан Арена" в Пилзен, която им беше достатъчна, за да си осигурят място на Евро 2020. 

Шумни песни и викове отекнаха в съблекалнята на чехите след успеха. Човек от щаба даде тон, а футболистите подхванаха, прегърнати и скачащи от радост.

Чехия се класира за финалите на европейско първенство за седми път, откакто е самостоятелна държава. Тоест страната никога не е пропускала участие на най-важния международен футболен форум на Стария континент. Най-доброто класиране е второто място през 1996 г. През 2016 г. тимът отпадна в груповата фаза.

Тимът на Шилхави ще се изправи срещу българския отбор в неделя (17 ноември) на националния стадион "Васил Левски". Мачът ще се играе без публика, тъй като националният ни отбор е наказан заради расистките скандирания по време на мача срещу Англия.

Тагове:

Чехия футбол