на живо

Чешки национал загина в катастрофа

Йозеф Шурал е починал в болница в Турция

Чешкият национал Йозеф Шурал е загинал в катастрофа след мач на клубния си тим "Аланияспор", обявиха от турския отбор. Инцидентът се е случил на връщане от гостуването на "Кайзериспор" в мач от 30-ия кръг на Суперлигата.

Двубоят завърши 1:1, а след неговият край част от играчите на "Аланияспор" са наели минибус от фирма за ВИП превози, който да ги откара обратно до турския курорт. По-голямата част от отбора, както и треньорското ръководство са се прибрали с клубния автобус или с лични автомобили.

"Минибусът на тима е катастрофирал на връщане. Седем футболисти са пострадали. Най-сериозни травми е имал Йозеф Шурал, който е бил откаран в частна клиника в Алания, но лекарите не са успели да го спасят и той е починал", се казва в изявление на клуба.

Катастрофата е станала на пет километра от Алания. По предварителни данни микробусът с играчите се е преобърнал, а според президента на "Аланияспор" Хасан Чавушоглу шофьорът е заспал зад волана. Вторият шофьор също е спял в момента на катастрофата.

"От информацията, която имаме от полицията, фирмата е имала двама шофьори, но и двамата са заспали", каза Чавушоглу пред агенция "Анадолу". Той добави, че другите ранени в катастрофата са в стабилно състояние, но остават в болницата.

Водачът на минибуса е задържан и в момента тече разследване.

28-годишният Йозеф Шурал беше част от "Аланияспор" от началото на годината, след като преди това игра за "Спарта" Прага в продължение на близо три сезона.

Той има 20 мача за националния тим на Чехия. Очакваше се да играе в европейската квалификация срещу България на  7 юни в Прага.