на живо

Честит 8 март от супержените на българския спорт

Част от най-известните ни спортистки поздравиха дамите за 8 март

Международният ден на жената 8 март традиционно се отбелязва по целия свят. На този празник демонстрираме емоциите и привързаността си към любимите ни жени и нашите майки с красив букет цветя, мил жест или подарък.

По случай празника социалните мрежи изобилстват от нежни послания и вдъхновяващи слова. Именно там част от най-добрите ни спортистки честитиха 8 март на всички дами, като им пожелаха да не се предават и да се борят за мечтите си докрай.

Бившата гимнастичка Невяна Владинова вярва, че всеки сам си поставя цели в този живот. Цели, които носят любов и вдъхновение.

Грацията Катрин Тасева подкани момичетата да си позволяват всички онези неща, "които ги правят щастливи".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@taseva.k)

Световната шампионка по бокс Станимира Петрова не спира да тренира. Тя посрещна и този празник в залата, а честитката й е по-различна - оформена от тежести осмица.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@stanimiranp)

Една от най-чаровните ни спортистки - Габриела Петрова, отбеляза празника с красива своя снимка и стихотворение.

На този ден преди 37 години женският баскетболен отбор на "Левски" става европейски шампион. По този повод от родната федерация публикуваха снимка на "златните момичета".

Празникът бе отбелязан и от един от най-разпознаваемите ни футболисти - Димитър Бербатов. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" е горд баща на две момичета.

"Честит международен ден на жената! Празнуват всички жени по света. И аз съм късметлия да имам 3 у дома. Бъди момичето/жената от първата снимка .. Бъди супержена ..
 
Всъщност всички знаем, че сте такива, просто понякога не го признаваме. 
 
Летете високо, мечтайте много, правете велики неща... И се грижете за нас, защото може да сме наистина загубени на моменти. 
 
И не забравяйте вашата майка, тя е бърсала дупето ви в началото. Това е истинската история на всички мъже.", написа Бербатов във "Фейсбук".

Най-добрата българска спринтьорка - Ивет Лалова, също отбеляза празника в социалните мрежи - със снимка от лекоатлетическата писта. Може и да е 8-ми март, но за нея тренировките не спират!