на живо

Четири мача от Лига Европа в каналите на bTV Media Group

Футболният маратон продължава

Getty Images/Guliver Photos

Четири мача от 1/16-финалните реванши в Лига Европа ще бъда излъчени пряко в каналите на bTV Media Group тази вечер.

Стартът е с "АПОЕЛ" - "Атлетик" Билбао от 20:00 часа по RING. 

"АПОЕЛ" загуби драматично с 2:3 от "Атлетик" Билбао в Испания, а с двата гола на чужд терен има всички предпоставки за прескачане на 1/16-финалната фаза на Лига Европа.
Кипърският отбор се е изправят 15 пъти срещу испански тимове, но никога до момента не е побеждавал, което трябва да се промени, ако отборът на Живко Миланов иска да се класира за следващата фаза на надпреварата.

Снимка: Getty Images

При единствения си сблъсък срещу тим от Острова на Афродита, "Атлетик" губи с 0:2 от "Анортозис" Фамагуста през сезон 1994/95, но успява да елиминира съперника след 3:0 в реванша.

"АПОЕЛ" е непобеден в шест домакински мача от началото на сезона в Лига Европа, а със спечелените 12 точки в груповата фаза тимът отбеляза нов клубен и национален рекорд.

Испанците нямат победа в последните си три гостувания в евротурнирите.

Отново от 20:00 ч., но по bTV Action, ще бъде излъчен реваншът между "Зенит" и "Андерлехт". 

Снимка: Getty Images
"Зенит" загуби първия двубой в Белгия с 0:2, но има шансове да се пребори за крайния успех. Руснаците са спечелили всичките си шест домакинства на белгийски отбори.

Двата тима се срещат за шести път, като положителният баланс е на страната на "Зенит" - 3 победи, 2 загуби.

Отборът от Санкт Петербург е допуснал само едно попадение във вратата си в трите си домакинства в Лига Европа от началото на сезона, и е отбелязал 9 гола. От друга страна "Андерлехт" няма поражение при четирите си гостувания от настоящата кампания на турнира.

В 22:05 ч. по bTV Action е вторият мач между отборите на "Тотнъм" и "Гент".

Снимка: Getty Images

"Тотнъм" ще трябва доста да се потруди на "Уембли", ако иска да продължи похода си в Лига Европа. "Шпорите" допуснаха минимална загуба с 0:1 при гостуването си на осмия в белгийското първенство - "Гент".

"Тотнъм" все още няма загуба у дома срещу съперник от Белгия, а "биволите" ще се опитат да елиминират английски тим за първи път в историята си.

Снимка: Getty Images

В другия късен мач "Фиорентина" ще търси нов успех срещу "Борусия" Мьонхенгладбах и продължаване на 1/8-финалите на втория по сила клубен турнир. Двубоят от 22:05 ч. е пряко по RING.

Първата среща в Германия бе спечелена с минималното 1:0 от "виолетовите", а точен за успеха навръх 23-я си рожден ден бе Федерико Бернардески.