на живо

Четирима българи продължават в Лига Европа

Отборите на Божидар Краев, Живко Миланов, Лазар Марин и Единсон Йорданов се класираха за плейофите

БГНЕС

Отборите на българските футболисти Божидар Краев, Живко Миланов, Лазар Марин и Единсон Йорданов се класираха за плейофите на Лига Европа.

Полузащитникът Краев влезе като резерва в 73-ата минута на мястото на Оуър Мабил при победата на "Мидтиланд" с 3:1 над гостуващия уелски ТНС. Датският първенец продължава напред с общ резултат 5:1.

Десният защитник Миланов се появи в игра от пейката в 83-ата минута, когато замени Муса Ал Тамари, при успеха с 3:1 на АПОЕЛ Никозия като домакин на израелския "Апоел Беер Шева". Първата среща завърши 2:2 и кипърският шампион елиминира съперника с общ резултат 5:3.

Левият бранител Лазар Марин игра цял мач при загубата на "Торпедо" Кутаиси с 0:2 при гостуването на "Кукеси" в Албания, но успехът с 5:2 в първата среща се оказа достатъчен за грузинците. Торпедо ще бъде съперник на българския "Лудогорец" в плейофите за влизане в групите на Лига Европа.

Полузащитникът Единсон Йорданов също игра цял мач и получи жълт картон при домакинското равенство 2:2 на "Дюделанж" срещу "Легия" Варшава. Тимът от Люксембург продължава напред след успеха с 2:1 в първия мач в Полша.

Бранителят и капитан на "Слован" Братислава Васил Божиков игра цял мач и получи жълт картон при тежката загуба с 0:4 при гостуването на "Рапид" Виена. Словаците отпаднаха от надпреварата с общ резултат 2:5.

Българският нападател Радослав Димитров не игра заради травма при домакинското 1:1 на "Университатя" Крайова срещу "РБ Лайпциг". Румънците напуснаха надпреварата след поражението с 1:3 в първия мач в Германия.