на живо

Четирима ранени при стрелба на шампионския парад на "Торонто Раптърс" (ВИДЕО)

2 млн. души излязоха по улиците на Торонто

Четирима ранени при стрелба на шампионския парад на "Торонто Раптърс" (ВИДЕО)

2 млн. души от цяла Канада излязоха по улиците на Торонто, за да отпразнуват първата титла в НБА в историята на "Раптърс". Празненствата обаче бяха помрачени от стрелба, при която бяха ранени четирима, а хиляди се разбягаха панически в опит да се спасят.

Снимка: Reuters

Полицията успя да се справи със създалата се суматоха, а медицинските екипи оказаха първа помощ на пострадалите на терен. Арестувани са трима души. 

Органите на реда са открили две огнестрелни оръжия и молят всички, които разполагат с кадри от стрелбата да ги предоставят в помощ на разследването.

Съобщава се, че ранените не са с опасност за живота, но състоянието на двама от тях е по-сериозно.

Премиерът Джъстин Трюдо също се включи в празненствата. Той бе на сцената заедно с кмета на Торонто Джон Тори, звездата Кауай Ленард и другите играчи, когато бе призовано за спокойствие заради извънредна ситуация.

По-късно Трюдо пожела бързо възстановяване на пострадалите и заяви, че този акт на насилие няма да отнеме от духа на шампионския парад.

Баскетболистите на "Раптърс", които бяха разпределени в пет двуетажни открити автобуса, бяха приветствани бурно от феновете. Сред присъстващите бе и рапърът Дрейк, който е сред най-големите привърженици на тима. 

Снимка: Getty Images

"Раптърс" детронираха "Голдън Стейт Уориърс" с 4:2 успеха във финалната серия. Това е първи голям триумф за канадски тим след спечелването на Световните серии по бейзбол от "Торонто Блу Джейс" през 1993 г. Повече от 50 години градът чака успех на "кленовите листа" в Националната хокейна лига.