на живо

Четвъртфинали: Фаворити ли са Франция и Бразилия?

Уругвай и Белгия не мислят така

Reuters

След 2 дена почивка, най-добрите 8 отбора в света отново са на линия, а целта е ясна - първото място на Мондиала в Русия. Време е обаче от тях да останат 4, а след това само 2. Най-бързият път към това са... елиминациите.

Днес (6 юли) ще се изиграят първите два четвъртфинала на турнира. В тях са замесени имената да два от фаворитите, но това не достатъчно. Мотивацията на съперниците им е не по-малка, а клишето е вярно - всеки мач започва при резултат 0:0.

Какви са прогнозите на футболните експерти и какво пропуснахте около срещите в Русия, гледайте в "На къс пас".

Уругвай - Франция

"Петлите" се считат за фаворит, но едва ли коравият тим на Уругвай ще се разчуства от тази титла. И двата отбора не допуснаха загуба в групите, а в предишния кръг изпратиха вкъщи отборите на двете големи европейски футболни звезди - Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Снимка: Reuters

Дидие Дешан има огромен избор от играчи, които са млади и достатъчно амбицирани да вдигнат трофея от световното първенство. Изглежда, че Мондиала в Русия ще бъде първенството на Килиан Мбапе. 19-годишният нападател вкара 2 гола срещу Аржентина, а сега ще се цели във вратата на Муслера.

Снимка: Reuters

Щабът на Уругвай не е в такова позитивно настроение, след като основният реализатор на тима - Единсон Кавани трябваше да напусне терена принудително срещу Португалия. Той взе участие в последното занимание на южноамериканците, но по-скоро ще пропусне четвъртфинала.

В негово отсъствие задачата да вкарва решителните голове ще падне върху плещите на Луис Суарес.

stat

Бразилия - Белгия

Очаква ни здрав сблъсък на стадиона в Казан! "Селесао" започва да набира инерция след колебливия си старт. Неймар пък може да се търкаля безспирно, но все намира възможност да вкара гол в противниковата врата, както направи срещу Мексико в осминафиналите. 

Снимка: Reuters

Белгия пък направи невероятен обрат срещу Япония с гол в последната минута. От една страна това вдигна самочувствието на "дяволите", но пък светна и червената лампичка, че подобни инфарктни победи не водят до нищо добро.

Снимка: Reuters

За това възпитаниците на Роберто Мартинес няма да си позволят експерименти, особено срещу рекордьорът по световни титли, и от щаба ще заложат на най-доброто.

stat

Тагове:

световно 2018