на живо

Четвъртфиналите в Шампионска лига: Властелините на Европа на терена в Мадрид

"Манчестър Сити" и "Борусия" Дортмунд в класически английско-германски сблъсък

Getty Images

Шампионска лига се завръща! След кратката пауза за национални отбори, най-силният европейски клубен турнир отново е тук, а нещата вече са наистина сериозни!

Предстоят ни четвъртфинали! Един срещу друг застават осемте най-добри отбора на Стария континент. Само 4 обаче ще оцелеят по трудния път към мечтания трофей.

Снимка: Getty Images

В Мадрид по традиция ще е зрелище! Един класически европейски сблъсък открива тази фаза на Шампионската лига. "Реал" Мадрид посреща "Ливърпул"

Двата тима спокойно може да бъдат определени като Властелини на Европа. Общо имат 19 титли от най-силния турнир (13 за "Реал" и 6 за "Ливърпул") и със сигурност едни от най-емоционалните и многобройни фенове. 

Снимка: Reuters

За последно "Реал" и "Ливърпул" се сблъскаха на 26 май 2018 г. именно на финала на Шампионска лига, когато "белите" си осигуриха триумфа след 3:1.

Всъщност двата тима са играли помежду си 6 пъти. В първите 3 сблъсъка (през 1981 г. и два през 2009 г.) победител е английският гранд, а след това трите победи са на сметката на испанците. 

Снимка: Reuters

Така че със сигурност в Мадрид няма да е скучно и днес (6 април)! Кой ще надхитри? "Реал" на Зинедин Зидан или "Ливърпул" на Юрген Клоп?

По същото време "Манчестър Сити" приема "Борусия" Дортмунд.

"Гражданите" летят на крилете на победите, а във Висшата лига имат комфортна преднина от 14 точки на върха пред втория - градския съперник от "Юнайтед".

Снимка: Getty Images

Само че в последните години на светлосините винаги им убягва едно - европейският успех! През настоящата кампания възпитаниците на Хосеп Гуардиола изглеждат толкова солидни, че специалистите им предричат почти сигурен финал.

Само че в "Борусия" Дортмунд не мислят така. Ясно е, че "жълто-черните" няма как да се доберат до титлата у дома. Но им остава утехата от евентуално "убийство на гигант". А звездата им Арлинг Холанд... Е, той гледа към бъдещето и всяка магия, която сътвори на терена, вероятно ще му донесе още няколко хиляди евро към бъдещата му заплата в някой европейски гранд.

Снимка: Reuters

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com