на живо

Чезаре Прандели е новият треньор на "Валенсия" (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Италианският наставник подписа договор до 2018 г.

Чезаре Прандели е новият старши треньор на "Валенсия", обявиха от ръководството на клуба. Бившият италиански национален селекционер е подписал договор до 2018 г.

59-годишният Прандели водеше италианската селекция от 2010-а до 2014-а година. На финала на Евро 2012 "адзурите" отстъпиха на Испания и останаха на второ място. 

Иначе на клубно ниво той има опит с няколко италиански тима, в това число и петгодишен стаж във "Фиорентина". През 2014/2015 г. беше начело за кратко и на турския "Галатасарай".

Прандели е осмият треньор на "Валенсия" след напускането на Унай Емери през 2012 г.. Временният треньор Салвадор Воро Гонсалес беше начело за кратко, а седмица по-рано бе уволнен Пако Айестеран, който претърпя поражения в първите четири мача на "прилепите".

"Аз съм много щастлив да се присъединя към такъв важен клуб в испанския футбол. Това ще бъде огромно предизвикателство за мен", обясни Прандели.

Воро Гонсалес ще води отбора за последно днес в срещата с "Атлетико" Мадрид, като Прандели ще стои на трибуните. Веднага след това италианецът поема състава.