на живо

Чичото на Надал пред bTV: Григор №1? Няма да е лесно (ВИДЕО)

Българинът се нуждае от по-силна психика, смята специалистът

Чичото на Надал пред bTV: Григор №1? Няма да е лесно (ВИДЕО)

Психологически, а не игрови проблем би попречил на Григор Димитров да стъпи на световния връх. Такова мнение изрази един от най-успешните треньори в историята и чичо на Рафаел Надал - Тони Надал.

Един от най-добрите тенисисти в света с изтънчена техника. С тези думи човекът, извел Рафаел Надал до 16 титли от Големия шлем, описа Димитров. За да бъде следващия номер едно обаче българинът се нуждае от още нещо.

"Няма да е лесно за него. Когато видях Григор за първи път – беше по време на наш мач срещу него в Ротердам, помислихме, че той ще е следващият номер 1. Много хора си помислиха, че именно той ще наследи Федерер, Джокович и Надал. Но в един момент не знам какво и защо се случи, но не беше толкова добър, за колкото го мислехме. Страхотен играч е, със сигурност един от най-добрите в света, но за да бъде номер 1, му трябва още малко, трябва му по-силна психика. Смятам, че Aгаси може да му помогне. Той може да подобри някои неща, но накрая на корта най-важният е самият Григор. Всичко е в негови ръце.", каза Тони Надал пред bTV.