на живо

Чиликов: Не се усеща оттеглянето на Спас Русев (ВИДЕО)

Главният скаут на "Левски" се надява тимът да тръгне нагоре след победата срещу ЦСКА

Чиликов: Не се усеща оттеглянето на Спас Русев (ВИДЕО)

Главният скаут на "Левски" Георги Чиликов призна пред bTV, че в клуба не се усеща оттеглянето на собственика Спас Русев. Според него бизнесменът трябва да остане начело на "сините".

Чиликов смята, че катаклизмите в клуба са били причината за слабите резултати до съботното дерби и смяната на Елин Топузаков. Бившият футболист изрази мнение, че победата срещу ЦСКА идва навреме, за да свали огромното напрежение в тима: "Левски" трябва да тръгне нагоре след такива мачове", коментира главният скаут.

Големият герой в дербито - Давид Яблонски, е бил набелязан още през лятото и обвиненията към него за участие в черно тото в родината му Чехия не са притеснили спортно-техническото ръководство на сините.

"С неговата физика и агресивност се надявам той да се превърне в основна фигура в защитата на тима през следващите години", каза Чиликов.

Той сподели още, че нито един от тримата привлечени през зимата играчи не е бил резервен вариант.

Чиликов призна, че през лятото "Левски" ще вземе играчи от българския пазар, а утре е първата му среща с новия треньор Николай Митов и спортния директор Даниел Боримиров по този въпрос.