на живо

Член на Тръст "Синя България" става финансов директор в "Левски" (ВИДЕО)

Председателят на НКП Степан Хиндлиян коментира казуса с меморандума

Член на Тръст "Синя България" става финансов директор в "Левски" (ВИДЕО)

Член на Управителния съвет на Тръст "Синя България" е бил предложен за финансов директор на "Левски", разкри председателят на НКП Степан Хиндлиян след края на Общото събрание на клуба.

Става дума за Александър Чакъров, който вече е разговарял с мажоритарния собственик Наско Сираков и по думите на Хиндлиян легендарният нападател е останал доволен от експертизата му.

Степан Хиндлиян заяви, че в момента се прави всичко възможно да се генерират приходи за спасението на клуба. Той добави, че оздравителният план "Феникс" е единственият за момента разписан такъв за спасението на отбора, и се изготвя от професионалисти.

"Ние предложихме, още докато "Левски" беше собственост на г-н Божков и фирмите около него, един документ за регламентиране на взаимоотношенията между огранизираните привърженици и клуба. На този документ, какво ви е известно, не беше откликнато. Когато настъпиха събитията от януари тази година, които касаят пряко футболен клуб "Левски" и неговото финансиране, седнахме и започнахме да правим план за излизане от ситуацията и за привличане на инвеститори. В някаква степен това нещо се реализира, защото се събраха над 2 милиона лева заради Тръста. Нещо, което беше признато от изпълнителния директор Павел Колев. Той призна, че без момчетата от Тръста това нямаше да се реализира", каза председателят на НКП пред журналистите.

"Г-н Сираков пое мажоритарния пакет от акции. Той ни потърси за помощ. Бяха дискутирани много неща. Едно от тях беше, че клубът няма административния капацитет да се занимава с няколко основни направления за финансовото здраве на клуба. Извън спортно-техническата част. Седнахме и разработихме как да се случи това - план "Феникс". Ще има няколко звена. Първото е финансово-икономическо звено. Единият човек стана част от Надзорния съвет. Другият разбрах, че е бил предложен за финансов директор - Александър Чакъров (член на УС на Тръст "Синя България"). Имаше разговор с г-н Сираков и той е останал задоволен от експертизата му. Ще има също пиар и медии, мърчандайзър, правно-юридическо звено и за високи технологии. Това ще е платформа, върху която трябва да се базира програма, която да работи в полза на клуба. Да се обедини виртуално левскарското общество. Всички тези направления са обезпечени кадрово - не от фенове, а от професионалисти".

"Всичките тези дейности трябва да докарват приходи в клуба. Всичките хора, които са поели тази дейност ще работят безвъзмездно първите 3 месеца. 95% от приходите трябва да отиват в клуба. Това беше идеята на този документ (меморандум). Всеки преценява дали да го възприеме или не. Това е и единственият разписан план за излизане от кризата в "Левски" - друг няма. Тази група от хора досега е постигнала нещо значително - пробив в ТВ правата".

"Колкото и някои хора да им се иска да ни слагат определения на източвачи... мутри, ние сме преди всичко левскари и клубът ни умира. Трябва да се предприемат действия. Нашите критици предложиха да правят ароматизатори тип борче. От тях ще влиза едно левче от всяко продадено борче".

"Помага се напълно безвъзмездно. Готови сме на всичко, за да спасим клуба. Документът не е подписан, не е проблем и да не бъде. Не го дискутирахме това предвид позицията, която беше изразена от организацията с борчетата. Това е единствената програма, друга няма. Всеки може да се запознае с нея и да прецени. Друго предложение няма, но ако се появи по-добро, трябва да бъде възприето от клуба. Има една погрешна представа, че феновете влизали в управата, че са щели да получават пари. Финансовият директор работи в голяма компания и може да напусне, за да дойде в "Левски", за да работи без пари. Ние говорим за професионален екип, който да генерира приходи в клуба. Говорим за 24-часова работа", заяви още Хиндлиян.