на живо

Чочев изработи дузпа, но Палермо отново не спечели (ВИДЕО)

БГНЕС

Отборът на Ивайло Чочев - Палермо продължава тежката си битка за оцеляване в Серия А. Розово-черните не успяха да победят Аталанта в домакински мач и завършиха 2:2. Пред празните трибуни на Ренцо Барбера Палермо поведе още във втората минута. Ивайло Чочев, който започна втори пореден мач като титуляр, изстреля топката с глава към вратата и тя бе отклонена с ръка от защитник. Последва дузпа, която Франко Васкес реализира.

Аталанта обаче изравни в 11-та минута. Алиаж Струна влезе безразсъдно в краката на съперников играч в наказателното поле. Реферът даде втора дузпа и Марко Бориело направи 1:1.

До края на първото полувреме играта бе равностойна, а втората част започна по идентичен начин. Гостите поведоха в 55-та минута с гол на Габриел Палета. Защитникът вкара с глава след центриране от свободен удар.

Домакините се втурнаха в търсене на изравняването и го постигнаха в 76-та минута с гол на Алиаж Струна. Малко по-рано пък Ивайло Чочев бе заменен.

До края Палермо натисна, но се размина с победата заради няколко пропуска на Алберто Джилардино и Мато Яяло. В заключителните секунди червен картон получи Роберто Витиело от домакините.

Така Палермо остава на 2 точки от спасителната зона и е на предпоследно място. До края на шампионата остават 4 кръга.