на живо

Чорбаджийски: Връщам се вкъщи. Готов съм да помогна на ЦСКА

"Може да настигнем "Лудогорец", заяви футболистът

Чорбаджийски: Връщам се вкъщи. Готов съм да помогна на ЦСКА

Футболистът Божидар Чорбаджийски заяви готовност да облече отново фланелката на ЦСКА и да помогне на отбора през пролетния полусезон. Той продължава да е собственост на "червените", като в последните месеци игра за румънския "Стяуа", но не успя да се наложи в състава.

"Явно не съм се доказал в очите на треньорите. Връщам се вкъщи, където винаги съм твърдял, че е моят дом. Готов съм да помогна, ако ми се гласува доверие. Футболист съм на ЦСКА. Не ми се търси приют, не съм неравностоен човек. Приютили са ме вече, няма проблем. Нямам официални разговори с хора от ЦСКА. Надявам се да седнем и да поговорим за моето бъдеще след празниците. Никой не се е свързал с мен да ме пита искам ли да се върна, аз съм тук. Аз нямам право да се състезавам за трети футболен отбор през тази година. Това е единственият проблем, който се явява пред мен. Най-вероятно иначе щях да продължа да играя зад граница. Нещата се развиват така, че да остана тук", заяви Чорбаджийски.

Той изрази увереност на ЦСКА ще успее да навакса изоставането си от 9 точки от лидера в класирането на Първа лига "Лудогорец".

"Отборът на ЦСКА започна да набира сила, аз държа контакт с много от колегите си и те са много доволни от работата, която се върши. Трябва да се продължи по същия начин. Идват тежките мачове за първата шестица и Купата на България. Разбира се, че имаме шанс да настигнем "Лудогорец". Във футбола може да се случи абсолютно всичко. Плюс това за отбор като ЦСКА това е напълно постижима цел", категоричен е той.

Чорбаджийски апелира и за подкрепа към националния отбор по време на баража за класиране на европейско първенство. Мачът срещу Унгария ще е в край на март 2020 г.

"Имаме сили да се класираме на европейското. Апелирам за подкрепа, защото България е ожадняла за спортни успехи. Силно вярвам, че ние можем да се вземем в ръце и да се вдигнем по-високи в очите на хората. Не трябва да сме с големи очаквания, но трябва да знаете, че ние ще дадем всичко от себе си, защото всеки един от нас мечтае да игра на голям форум", каза той.