на живо

Чудо или оправдани очаквания? "Ливърпул" или "Барселона"?

Днес ще стане ясен първият финалист в Шампионската лига

Getty Images

Часове ни делят от онзи футболен мач, който ще повдигне половината от завесата на най-чаканото шоу. Всички са строени и готови за ново представление на терена. Питаме се само в какъв жанр - драма или лежерна приказка с предизвестен край?

Днес (7 май) "Ливърпул" посреща "Барселона" в реванша от полуфиналите в Шампионската лига. В първата среща в Испания каталунците победиха с 3:0 и изглежда, че просто трябва да излязат в реванша и да не се стараят чак толкова. Само че на "Анфийлд" никога не е било толкова лесно! Особено при такъв голям залог!

Всъщност двата тима са на коренно различни позиции. След последната победа на "Манчестър Сити", изглежда, че Шампионската лига би била единствена утеха за мърсисайдци, които все по-осезаемо изпускат титлата в Англия. Във витрината си "Ливърпул" има 5 трофея от най-силния международен клубен турнир. За последно те играха на финала миналия сезон и загубиха от "Реал" Мадрид, а купата вдигнаха през 2005 г., когато постигнаха невероятен обрат срещу "Милан" във финала.

Снимка: Getty Images

Именно споменът за този вълнуващ мач, завършил с дузпи, вдъхва капчица увереност на играчите на Юрген Клоп. А такава им е нужна предвид ситуацията с контузените. Голмайсторът Мохамед Салах и нападателят Роберто Фирмино пропускат със сигурност реванша. Египтянинът има сътресение след като удари главата си в последния мач, а неговият колега не е възстановен от по-стара травма.

В "Барса" положението изглежда далеч по-розово. Трите гола преднина в първия мач бяха предшествани от спечелването на шампионската титла в Испания на Великден, така че възпитаниците на Ернесто Валверде могат да мислят само за мача си на "Анфийлд".

Снимка: Getty Images

Въпреки добрият резултат в първата среща, треньорът призова играчите да не празнуват предварително. Такива бяха думите и на звездата на тима Лионел Меси.

Аржентинецът има вече 600 гола в своята клубна кариера, като това негово постижение като че ли вдъхновява и съотборниците му за по-спокойна игра на терена. 

"Барселона" също има 5 титли от Шампионската лига във витрината си, като последната е от 2014 г. Този сезон каталунците се борят за требъл, тъй като имат реалната възможност да спечелят и Купата на краля. 

Ще се насладим ли на нова изненада? Или "Барселона" ще докаже превъзходството си не само у дома, но и на целия континент? Отговорите тази вечер!