на живо

Подвигът на Солскяер от 1999-а надъхва "Манчестър Юнайтед" за ПСЖ

"Червените дяволи" имат наглед тежка задача

Getty Images

ПСЖ е на крачка от четвъртфиналите в Шампионската лига за първи път от 2016 г. Френският гранд спечели с 2:0 гостуването си на "Манчестър Юнайтед" преди три седмици и направи почти невъзможна задачата на Оле Гунар Солскяер и неговите футболисти.

Освен пасива от два гола на чужд терен, срещу "червените дяволи" е и статистиката - дотук в турнира никой отбор не е продължавал напред след загуба с 0:2 в първия мач, в който е бил домакин. Мачът е от 22 ч. по bTV Action. Коментарното ни студио започва 30 минути по-рано.

С идването си Солскяер преобрази тима и затова фенове и футболисти вярват, че няма невъзможни неща. Но пък за Париж мениджърът замина без 10 основни играчи. За реванша на "Парк де Пренс" е наказан Пол Погба, а с контузии са Антони Марсиал, Неманя Матич, Джеси Лингард, Хуан Мата, Андер Ерера, Матео Дармиан, Фил Джоунс, Антонио Валенсия и Алексис Санчес.

Снимка: Getty Images

Загубата от "Пари Сен Жермен" е единствената за "Юнайтед", откакто норвежецът пое юздите на тима. Освен това, Солскяер стана първият мениджър в историята на клуба, който постигна осем поредни победи като гост.

Медиите в Англия пък припомниха за чудото от 1999-а, когато на финала в Барселона футболистът Солскяер вдъхнови "червените дяволи" за обрат срещу "Байерн" Мюнхен.

Снимка: Getty Images

Томас Тухел няма да може да разчита на контузения Неймар, а под въпрос е участието на Единсон Кавани.
ПСЖ е в серия от осем поредни победи във всички турнири.

А дали са преодоляли шокиращото отпадане от "Барселона" преди две години, предстои да разберем.

В другия мач от 22 ч. "Порто" ще се опита да навакса пасив от 1:2 срещу "Рома". Срещата ще бъде излъчена на живо по RING.

Снимка: Getty Images

И двата отбора претърпяха тежки загуби от големи съперници в родните си първенства през уикенда. Португалците отстъпиха с 1:2 на "Бенфика", докато "вълците" загубиха катастрофално с 0:3 от кръвния си враг "Лацио".