на живо

ЦСКА 1948 изхвърли "Берое" от Купата на България

Втородивизионният отбор е на 1/4-финал

Lap.bg

Втородивизионният ЦСКА 1948 е първият четвъртфиналист в турнира за Купата на България по футбол, след като се наложи над елитния "Берое" с 4:3 в Стара Загора.

Васил Шопов откри резултата за гостите още в 6-ата минута. Той получи подаване в наказателното поле и разстреля вратаря на домакините Душан Перниш за 1:0. Педро Еуженио изравни секунди след това с удар отблизо. В 11-ата минута Иван Минчев от "Берое" изпълни отличен падащ лист, но топката разтресе напречната греда на Даниел Наумов.

Снимка: Lap.bg

Денислав Александров отново изведе втородивизионния отбор напред в 36-ата минута, когато след разбъркване в наказателното поле бе най-съобразителен. Отново той вкара за 3:1 за тима на Йордан Юруков, след като напредна сам срещу вратаря и бе точен в 41-ата минута.

Ерол Алкан с глава намали за домакините в добавеното време на първата част.

Шопов вкара втория си гол за софиянци в 60-ата минута за 4:2.

Снимка: Lap.bg

Ибрахима Конте се разписа с глава за "Берое" в 75-ата миунта след центриране на Александър Василев. Малко преди това, попадение на появилия се като резерва Мартин Камбуров бе отменено от главния съдия Ивелин Занев заради засада.

Друга резерва на домакините – Виктор Генев, бе близо до това да изпрати мача в продължения, но ударът му с глава бе избит от вратаря на ЦСКА 1948 Даниел Наумов.