на живо

ЦСКА 1948 с категорична позиция: Мач с ЦСКА няма да има

От стадион "Българска армия" съобщиха, че билети не се продават

Lap.bg

Ръководството на ЦСКА 1948 обяви, че мачът срещу ЦСКА от втория кръг на плейофите в Първа футболна лига няма да се състои. Двата тима трябваше да играят днес (7 май) на националния стадион "Васил Левски" в 20:00 ч.

Домакините обаче използваха своя сайт, за да съобщят, че такъв мач няма да се играе.

"Поради множеството запитвания, ръководството на ФК ЦСКА 1948 държи да подчертае, че срещата от 28 – 2 кръг от плейофната фаза на Първа Лига между отборите на ФК ЦСКА 1948 и ПФК ЦСКА-София няма да се проведе на 07.05.2021 г.

Във възможно най-кратък срок клубът ще излезе с повече официална информация по темата.

ФК ЦСКА 1948 поднася своите извинения към всички, засегнати от промените. Предстои развитие по казуса.

От ръководството на клуба", пишат от клуба.

Снимка: Lap.bg

По-рано от ЦСКА уведомиха феновете си, че билети за срещата не се продават. Феновете на тима от стадион "Българска армия" трябваше да си разпределят 1900 пропуска на цени по 20 и 35 лв., а продажбата да започне в 10:00 ч. на касите в Борисовата градина.

"От фирмата, която отговаря за разпространението на билетите, ни информираха, че за момента не плануват продажба на пропуски и предварително обявеното от тях намерение да го правят на специална каса на "Армията" отпада. Явно се изчаква развитие по казуса през деня, за да се предприемат евентуално някакви действия. Ние също сме в неведение от непредсказуемото поведение на ръководството на противника ни, но при повече яснота и конкретика, касаеща организацията и продажбата на билети и посещение на мача, веднага ще Ви уведомим чрез официалния сайт и социалните ни мрежи", написаха от ЦСКА.

Снимка: Lap.bg

Причината за отмяната на мача е големият брой заразени с коронавирус в редиците на ЦСКА 1948. 11 футболисти са с положителни проби, а от новака в Първа лига съобщиха за това на 2 май. Последва реакция от Българския футболен съюз и отмяна на мача с "Локомотив" Пловдив, който трябваше да се изиграе на 4 май. Само че играчите с положителни тестове продължават да са под карантина и за срещите с ЦСКА (7 май) и "Арда" (12 май). 

Наказанието, което може да наложи БФС в случая е служебна загуба и глоба от 5000 лв. за отбора, който не се е явил за срещата.

Тагове:

ЦСКА ЦСКА 1948