на живо

ЦСКА 1948 ще участва в търга за "Българска армия"

От четвъртодивизионния клуб са оптимисти, че ще заиграят в "Борисовата градина"

БГНЕС

ФК ЦСКА 1948 ще участва в търга на Министерството на младежта и спорта за базите, които бяха използвани от фалиралото дружество "ПФК ЦСКА" АД. От клуба са оптимисти, че ще заиграят на стадион "Българска армия" и ще започнат да използват игрищата на базата в Панчарево.

В предаването "Тази сутрин" служебният министър проф. Даниела Дашева заяви, че търгът ще бъде проведен след като приключат административните действия, които го предхождат.

"Ръководството на ФК ЦСКА 1948 проведе работна среща със служебния министър на младежта и спорта, проф. Даниела Дашева. Участие в срещата взеха директорът на НСБ г-н Пламен Манолов, както и легендата на ЦСКА Емил Костадинов, заемащ поста на съветник на министър Дашева. Бихме искали да изкажем своята признателност за отделеното време и за конструктивния диалог", написаха от клуба.

"Позитивната новина за всички привърженици на ЦСКА е, че договор за дългосрочно ползване на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево ще бъде сключен след провеждане на задължителен публичен търг, който ще бъде открит и за ФК ЦСКА 1948 като пряко заинтересована страна, ползваща се с широко обществена подкрепа", добавят те.

"Провеждането на тръжна процедура гарантира в най-голяма степен защита на обществения интерес. Честното състезание дава възможност на ФК ЦСКА 1948 да предложи модерна визия за развитие на футболен клуб, притежаван и управляван по демократичен модел от своите привърженици", завършва писмото.

В момента права да стопанисва стадиона и базата на фалиралия "червен" клуб има ЦСКА-София, който играе в Първа професионална лига. Ако ЦСКА 1948 иска да играе на "Армията" преди провеждането на тръжната процедура, четвъртодивизионният клуб трябва да получи разрешение от елитния си съименник, което е много малко вероятно.