на живо

ЦСКА 1948 смени емблемата, за да се разграничи от ЦСКА на Гриша Ганчев

Новакът в елита представи и новите екипи

Lap.bg

Новакът в Първа лига ЦСКА 1948 смени емблемата си и представи екипите, с които ще дебютира в елита на България. От клуба представиха логото, като посочиха две причини за избора му - символично свързване със София заради препратката към герба на столицата, както и желанието да се разграничат от ЦСКА на Гриша Ганчев.

Тази промяна идва в момент, в който фирмата "Ред Енимълс", приближена до ЦСКА на Гриша Ганчев, води дело срещу ЦСКА 1948 заради използването на името и емблемата на ЦСКА.

"Ред Енимълс" спечели на търг търговската марка и всички активи на фалиралото дружество "ПФК ЦСКА" АД, като за тях бяха дадени 8 млн. лева. 

Снимка: Lap.bg

Изпълнителният директор на новака в Първа лига Добрин Гьонов каза при представянето, че емблемата ознаменува "завръщането ни в елита на българския футбол". В същото време припомни, че клубът е създаден през 2016 г. на жълтите павета след фалита на "ПФК ЦСКА" АД.

"Емблемата символизира София, за да подчертаем връзката на нашия отбор със столицата. Искахме тази връзка да я засилим. Втората причина, поради която взехме това решение, е, че искаме да се разграничим от другия отбор в елита, който се казва в момента "ЦСКА-София", но до 2016-а по друг начин се наименуваше. Искаме да се разграничим тотално. Знаете, ние имаме различни виждания, философии и изповядваме различен морал. За да няма напрежение, я правим тази стъпка. Тази емблема е налагана в нашите фен артикули от две години и е много харесвана", обясни Гьонов.

От клуба за пореден път изтъкнаха, че ще продължат да използват само български футболисти, както бе и до момента. Гьонов уточни, че до момента не са водени преговори с Ивайло Чочев и Марселиньо.