на живо

ЦСКА бил проверен от УЕФА

Не са открити нарушения на правилата за финансов феърплей

Lap.bg

ЦСКА е сред 11-те клубове, които са били подложени на проверка от УЕФА. Разследващата камара за финансов контрол е направила одит на документацията на "червените" от сезоните 2017/2018 и 2018/2019, като той не е установил нарушения на правилата за финансов феърплей.

Останалите проверени са английският "Манчестър Сити", френските "Пари Сен Жермен" и "Олимпик" Марсилия, италианските "Интер", "Милан" и "Рома", турските "Галатасарай" и "Фенербахче", руският "Рубин" Казан и израелският "Макаби" Тел Авив.

Разследващата камара е наредила на пет от клубовете да поправят документацията си.

От УЕФА уточняват, че за да му бъде наложена проверка, клубът трябва да е в изпитателен срок, да е разследван от камарата, да са посочени необичайни или значителни суми в декларациите му или да е представил баланси или транзакции, които не са в съответствие с историческите или обичайните базови показатели.

"Левски" е изпълнил условията на камарата, става ясно от доклада на УЕФА. Преди повече от година "сините" имаха непогасени задължения, заради които бяха заплашени с изваждане от евротурнирите. В допълнение им бе наложена глоба в размер на 100 хил. евро.

Тагове: