на живо

ЦСКА чисти дълговете до седмица (ВИДЕО)

Ганчев и Инджов възложили на адвоката на дружеството Станислав Трендафилов да подготви акциите за предаване

ЦСКА чисти дълговете до седмица (ВИДЕО)

Собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов са възложили на адвоката на дружеството Станислав Трендафилов да подготви акциите за предаване на следващия желаещ да притежава клуба. Желанието им е в едноседмичен срок ЦСКА да бъде изчистен от всякакви финансови задължения - т.е. да няма нито един лев, който "армейците" да дължат на когото и да било, включително към Ганчев, Инджов и техните фирми.

Това заяви пред bTV самият адвокат Трендафилов.

"Вчера лично г-н Ганчев и г-н Инджов ми се обадиха и възложиха на мен и моя екип да изготвим всички документи за джиросване на акциите на клуба - юридическото прехвърляне собствеността върху ЦСКА. То няма да стане безвъзмездно, тъй като в устава на ЦСКА има изискване да се внесе стойността на акциите, която е номинална - по 100 лв. на акция. Това е за целия пакет от 76.1%, което е около 76 хил. лв.", каза Трендафилов.

"Има и дребни акционери. В капитала са Христо Стоичков с 20% оставащи и 38 човека с по една акция. Цялата собственост, така че едно акционерно дружество да бъде управлявано, ще премине в новия собственик. Стоичков не се явява действителен собственик, тъй като е с дяловото участие под 25%. Но Христо Стоичков ще го видите във всеки един списък от проведени общи събрания. Това участие никога не е било прехвърляно от него."

"Беше ми възложено като задача до една седмица клубът да се приведе до абсолютно нулеви задължения към всякакви кредитори. Клубът, по изрично желание на г-н Ганчев и г-н Инджов, ще бъде прехвърлен с всички милиони, вкарани в инвестиции, с всички футболисти. Клубът да бъде подготвен за прехвърляне с всички възможни активи - това включва автобус, всички милиони, вкарани в бази, бъдещите вземания от трансфери на футболисти. Всички бъдещи вземания - примерно от трансфера на Валентин Антов - всички суми, които пристигнат от "Болоня" или за който и да било друг футболист."

"Към момента юридически документите по прехвърлянето са изцяло готови. Единствено трябва да видим кое ще е лицето, което ще придобие клуба.", допълни адвокатът на дружеството.

Снимка: Lap.bg

Трусовете в ЦСКА започнаха след декларация на една от фенските фракции - "Офендърс", която обвини Ганчев, че преследва свои финансови цели и клубът не гони шампионската титла. Малко по-късно собствениците на ЦСКА обявиха, че се оттеглят.

През лятото на 2016 г. след фалита на "ПФК ЦСКА" АД Гриша Ганчев създаде "ЦСКА-София" с участието на "Литекс" и "Чавдар" Етрополе. Клубът получи право да се състезава в новосформираната Първа лига.

През 2017 г. отборът на Ганчев спечели търга за емблемата и останалите активи на фалиралия "ПФК ЦСКА" АД. Победител в процедурата, която се проведе в Кърджали, бе фирмата "Ред Енимълс" с представител Иван Велчев-Кюстендилеца. Компанията, приближена до самия клуб, спечели с оферта на стойност около 8 млн. лв., която бе близо 5 пъти над първоначалната цена от около 1,6 млн. лв. Впоследствие ФИФА обяви дружеството за спортен наследник на "ПФК ЦСКА".