на живо

ЦСКА и Александрия сътвориха голов трилър

"Червените" победиха с 4:2 в първата си контрола

cska.bg

ЦСКА победи ФК Александрия (Украйна) с 4:2 в контролна среща по футбол, играна по време на зимния подготвителен лагер на двата отбора в Анталия. ФК Александрия е на 7-мо място във временното класиране на първа украинска футболна дивизия, а ЦСКА е лидер в първенството на Югозападната "В" футболна група.

Още в 9-та минута ЦСКА откри резултата с гол на Момчил Цветанов от въздуха след центриране на Станислав Маламов. В 26-та минута българският отбор увеличи на 2:0 отново след центриране: След далечно подаване по въздуха от десния фланг Йордан Йорданов стреля с глава и уцели гредата, но топката след рикушета попадна в Костадин Хазуров и той я изпрати в мрежата.

Една минута след това украинците намалиха на 1:2 с гол на Леонов, но в 29-та минута Момчил Цветанов вкара втория си гол в мача след добро изпълнение на фаул и резултатът стана 3:1 за ЦСКА. В самия край на първото полувреме украинците намалиха резултата с гол на Евгени Банага, след като вратарят на ЦСКА Анатоли Господинов сгреши при далечно центриране.

В 71-та минута Преслав Йорданов бе задържан в наказателното поле от украински защитник, но не бе отсъдена дузпа от главния съдия.

В 85-та минута влезлият на почивката Николай Дичев от няколко метра уцели напречната греда на украинците.

В последната минута на контролната среща център-нападателят на българския отбор Преслав Йорданов оформи крайния резултат - 4:2 за ЦСКА.