на живо

ЦСКА и "Левски" се разминаха в полуфиналите за Купата (ВИДЕО)

Първите срещи са на 12 и 13 април, а реваншите - на 21 и 22

ЦСКА и "Левски" се разминаха в полуфиналите на турнира за футболната Купа на България. Тегленият днес жребий изправи "армейците", носители на трофея, срещу "Славия", докато на "Левски" предстоят два мача с шампиона "Лудогорец".

Първите полуфинални двубои са насрочени за 12 и 13 април, а реваншите - на 21 и 22 април.

Финалът ще се играе на 11 май. Символичен домакин в него ще бъде победителят от първата изтеглена двойка: "Славия" - ЦСКА.

"На полуфинала няма слаби отбори. Това са най-добрите тимове в България. Жребият не е лек. Трябва да победиш два от тези отбори, ако искаш да вдигнеш трофея. "Славия" е добър състав. Домакинството не е от толкова голямо значение, когато мачовете се играят в София."

"За нас и титлата, и Купата са важни. ЦСКА иска да стане шампион и да спечели Купата на България. Желанието е да отидем на финал, но всичко ще се реши на терена в мача със "Славия", коментира изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов.

Снимка: Lap.bg

"Тежък жребий, както е нормално за един полуфинал. Играем с "Левски", който се справя добре и има добри футболисти. Нека най-добрият отбор да се класира на финал. Няма значение кога и къде играеш. Важното е, че трябва и в двата мача да си на ниво.", заяви техническият директор на "Лудогорец" Козмин Моци.

"Всяка година се борим за всички купи и да играем в евротурнирите. И Купата на България е важна за "Лудогорец", и първенството също. Важното е да стигнем до финала. Няма значение кой ще срещнем на финала. Шансовете са 50/50. На полуфиналите са добри отбори и не можем да кажем кой е по-добър".