на живо

ЦСКА и "Локо" Пловдив на европейски поход

Двата тима ще изиграят първите си мачове от третия квалификационен кръг на Купата на конференциите днес

Lap.bg

Футболът не спи! Въпреки че олимпийските игри са превзели вниманието ни, в европейските клубни турнири се водят жестоки битки с голям залог - участие в груповата фаза. 

Два български отбора останаха да се борят за тази чест в Лигата на конференциите. Днес (5 август) ЦСКА и "Локомотив" Пловдив ще изиграят първите си мачове от третия квалификационен кръг за груповата фаза на най-новия турнир на УЕФА.

Снимка: Lap.bg

"Червените" са домакини на познат съперник. В София гостува хърватския "Осиек". Двата тима играха един срещу друг преди 2 години в квалификациите за Лига Европа. Тогава общият резултат в двата мача беше 1:1, а след дузпите ЦСКА продължи напред. 

Днес ситуацията при червените е доста различна. Шестима от футболистите, играли тогава, продължават да са в тима. Треньорът обаче вече не е Люпко Петрович. Преди дни на "Българска армия" се завърна Пламен Марков, а цялото оперативно ръководство беше сменено.

Снимка: Lap.bg

 

В първия си мач специалистът трябваше да се справя с непретенциозния тим на "Лиепая", а в сблъсъка се стигна до дузпи. Марков имаше доста време да поработи с футболистите, тъй като срещата с "Арда" от първенството беше отложена.

Снимка: Lap.bg

Също днес "Локомотив" Пловдив излиза срещу датския гранд "Копенхаген". Срещата е на стадиона на тима в Пловдив, а със сигурност скандинавците са в ролята на фаворит.

"Черно-белите" отстраниха в миналия кръг на квалификациите чешкия "Словачко" след драма и геройски изяви на вратаря Илко Пиргов при дузпите. В края на миналата седмица пък загубиха и втория си мач от първенството - срещу "Локомотив" София. 

Снимка: Lap.bg

Ще успеят ли ЦСКА и "Локо" да постигнат добри резултати преди реваншите след седмица? Ще разберем по-късно днес!