на живо

ЦСКА има да си връща на "Ботев", но в Пловдив ще бъде трудно

Двата тима излизат в първа среща от полуфиналите в турнира за Купата на България

Lap.bg

Преди година футболният ЦСКА преживя голямо разочарование. "Червените" се надяваха да играят на финал за Купата на България, но едни смели "канарчета" не позволиха това да се случи. 

"Ботев" Пловдив успя да се класира за важния мач след победа с общ резултат 6:5 и куп драматични моменти.

Днес съдбата и жребият отново сблъскват двата тима и отново на полуфинал за Купата на България.

Снимка: Lap.bg

Първият мач е на стадиона в пловдивския квартал "Коматево" - на територията на "жълто-черните". Домакините обаче не се намират в най-блестящата си форма. Тимът на Ферарио Спасов допусна първа загуба от "Ботев" Враца от 36 години насам в първи мач след подновяването на сезона.

В класирането на Първа лига пък са чак на 9-а позиция, така че турнирът за Купата се явява като "спасителен пояс" за пловдивчани.

Снимка: Lap.bg

Не по-различно е настроението в "червения" лагер. ЦСКА поднови кампания 2019/2020 с трудна победа с 1:0 над "Витоша" Бистрица. През принудителната пауза, заради пандемията от коронавирус, "червените" се разделиха с няколко чужденци.

Тимът от стадион "Българска армия" изостава на 9 точки от лидера "Лудогорец" в класирането на Първа лига. За това вниманието на Милош Крушчич и футболистите му е насочено предимно към турнира, който дава квота за участие в Лига Европа. 

Срещата е от 21:00 ч. днес (10 юни).