на живо

ЦСКА излиза като абсолютен фаворит срещу Б36

Двата тима ще играят един срещу друг в третия квалификационен кръг на Лига Европа

Lap.bg

Едва ли скоро във футболния ЦСКА е царяло такова спокойствие преди мач. Днес (24 септември) "червените" посрещат Б36 Торсхавн от Фарьорските острови в среща от третия квалификационен кръг на Лига Европа. 

Срещата е в 20:00 ч. на стадион "Българска армия" и домакините са сочени за абсолютни фаворити. Все пак става въпрос за тим от едно от футболните джуджета на Европа! 

Но именно това настроение може да поднесе лоша шега на ЦСКА. И за това предупреди треньорът Стамен Белчев. Той алармира, че това е трети кръг от квалификациите за груповата фаза на втория европейски клубен турнир, и съперникът няма да се предаде сам. 

Преди дни "червените" изиграха може би най-силния си мач от началото на първенството, като завършиха 2:2 с "Лудогорец". Но резултатите и колебливата игра в предишните срещи все още светят като сигнална лампа в съзнанието на щаба. 

Снимка: Lap.bg

Днес ЦСКА трябва да покаже, че не подценява такива мачове и да свърши работата си без драматични ситуации. Пандемията от коронавирус промени правилата така, че за класиране напред е нужна победа само в един мач и за щастие той е в София. Да, трибуните пак ще останат празни, но феновете ще създадат нужната атмосфера в близост до стадиона.

Снимка: Lap.bg

Победителят от срещата ще играе в плейофа срещу швейцарския "Базел" или кипърския "Анортозис".