на живо

ЦСКА изпусна победата срещу шампиона на Русия

Ивелин Попов не игра за "Спартак"

cska.bg

Отборът на ЦСКА може да съжалява, че завърши само 0:0 с руския шампион "Спартак" Москва в третата си контрола в Испания.

"Армейците" пропуснаха повече и по-чисти положения, а и удариха греда още в първата минута. Българският национал Ивелин Попов не се появи в игра за "Спартак".

Стамен Белчев не можеше да използва контузения Кристиян Малинов, докато в последните 15 минути на терена се появи Валентин Антов, за когото се твърдеше, че е болен от вирус.

"Червените" имаха шансове да открият резултата още преди да е изтекла и минута, като първо Десподов стреля в главата на защитник от "Спартак". Топката попадна в Тиаго, който стреля, тя премина през Каранга, който обаче я отклони в гредата. В ответната атака грешка в отбраната на ЦСКА позволи на Куинси Промес да излезе сам срещу вратаря, но стреля слабо в ръцете на вратаря Георги Китанов.

Второто полувреме започна с опасен шут от фаул на Фернандо, който профуча покрай левия страничен стълб на "червената" врата. В 50-ата минута отново Фернандо стреля отдалеч, но в ръцете на резервния страж Черниаускас.

Секунди по-късно "Спартак" изпусна най-чистото си положение, когато футболист на руснаците не успя да вкара сам срещу вратаря след неразбирателство между Жеферсон и Бодуров.

Каранга можеше да се разпише само няколко секунди по-късно, но опитът му за финт на защитник не сполучи. В 67-ата минута отново Каранга пропусна чиста ситуация, след като Бодуров му свали топката с глава. Пропуск направи и резервата Жеан Карлос Бланко, който в 79-ата минута се размина с гола. Той можеше и да стреля, но предпочете да подаде на Манолев, но пасът не мина.

Стартов състав на ЦСКА: Георги Китанов, Станислав Манолев, Николай Бодуров, Александър Дюлгеров, Жеферсон Телес, Раул Лое, Тиаго Родригес, Роланд Алберг, Енрике Рафаел, Кирил Десподов, Фернандо Каранга (второ полувреме: Витаутас Черниаускас, Александър Георгиев, Стойчо Атанасов, Валентин Антов, Радослав Живков, Жан Бланко, Божидар Чорбаджийски)