на живо

ЦСКА изравни "Лудогорец" на върха

"Армейците" победиха "Берое" с 2:0

Lap.bg

ЦСКА победи с 2:0 "Берое" у дома и се изравни с "Лудогорец" на върха в класирането. Двата тима са с по 64 точки, но "армейците" остават на втора позиция заради резултатите в преките двубои. В неделя шампионите гостуват на "Левски".

Попаденията паднаха в началото и края на мача. Точни бяха Евандро от дузпа и Кристиян Малинов.

Воденият от Любослав Пенев тим записа пети пореден мач без загуба в шампионата, като не е допускал гол в пет от тези шест срещи. 

Домакините започнаха активно, но още в началото на мача Пенев бе принуден да направи смята, тъй като Тиаго Родригес се контузи. 

Снимка: Lap.bg

В 13-ата минута Евандро влезе на скорост в наказателното поле и бе фаулиран от Никита Баранов. Самият Евандро реализира последвалата дузпа за 1:0.

До края на първата част липсваха чисти голови положения, за сметка на битка в средата на терена.

През второто полувреме вратарят на гостите Душан Перниш се намеси решително на няколко пъти, а гол на влезлия като резерва Мартин Камбуров бе отменен заради засада.

"Берое" игра с човек по-малко в последните 12-13 минути на срещата, тъй като появилият се от скамейката Владимир Гаджев се контузи, а Томаш вече бе използвал и трите си смени.

В 89-ата минута Кристиян Малинов сложи край на спора в мача с гол от границата на наказателното поле. При изстрела обаче и той получи контузия.