на живо

ЦСКА - "Левски" променя движението в центъра на София (ВИДЕО)

Дербито от плейофите в Първа лига е днес от 16:15 ч. на стадион "Васил Левски"

ЦСКА - "Левски" променя движението в центъра на София (ВИДЕО)

Организацията на движението в центъра на София ще бъде променена заради дербито между ЦСКА и "Левски" от първия кръг на плейофите в Първа лига. Срещата е днес на националния стадион "Васил Левски" от 16:15 часа.

В момента "червените" заемат третата позиция с 50 точки, колкото има и вторият "Локомотив" Пловдив. "Сините" са четвърти с 49 точки. Лидер в класирането е "Лудогорец" с 62 пункта. 

От Столичната община съобщават, че от 13:00 до 18:30 ч. са забранени престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред стадиона и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

От 15:30 часа днес до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

- ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";
- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх";
- бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

От столичната дирекция на полицията съобщиха, че срещата ще се проведе според мерките за ограничение на коронавируса, които предвиждат максимум 50% от капацитета на стадиона да е запълнен. По трибуните няма да се допускат зрители във видимо нетрезво състояние и ще се следи за носене на забранени предмети и вещи. 

За първи път ще бъде използвана новата система за наблюдение на трибуните. На стадион "Васил Левски" са монтирани 100 нови камери, които ще следят за сблъсъци в секторите. 

Органите на реда няма да допускат на трибуните хора, които имат забрана да посещават спортни събития.