на живо

ЦСКА на Гриша Ганчев прекратява разговорите със спонсора на ЦСКА 1948

Цветомир Найденов отказа да застане пред камерата на bTV

fanclub.sectorg.bg

Феновете на футболния ЦСКА на Гриша Ганчев прекратяват разговорите с основния спонсор на влезлия в Първа лига ЦСКА 1948 – Цветомир Найденов. Това съобщи лидерът на "Сектор Г" Иван Велчев–Кюстендилеца след срещата си с Гриша Ганчев днес по обяд.

Историята започна вчера, когато част от организираните привърженици на ЦСКА на Гриша Ганчев се срещнаха с Цветомир Найденов и му отправиха предложение да оттегли финансовата си подкрепа към ЦСКА 1948 и да я пренасочи към отбора от стадион "Българска армия".

Снимка: Lap.bg

"Вече всичко е загубено и ще се изправим срещу тях може би още в първия кръг на първенството. Разбрали сме се да играем с тях на "Българска армия", по никакъв повод няма да се съгласим да играем на стадион "Васил Левски", каза Велчев. Той категорично отрече информациите, че двата клуба биха могли да се обединят. Според него, "ЦСКА 1948 е клуб, създаден единствено да бъде трън в очите на ЦСКА".

"Обединение не е коментирано, то не е възможно по никакъв начин. Нашата идея е да се затрие отборът с числата и той (б. ред. - Найденов) да бъде поканен като спонсор. Това е въпрос на договорка между двете страни - между Найденов и Ганчев. Виждаме от днешните изяви на г-н Найденов, че това се оказва, че е невъзможно. Отчитаме тази среща (с Найденов) като грешка", каза още Велчев и допълни:

"Според мен този отбор (ЦСКА 1948) не се дирижира директно от него, а някъде по-отгоре. Така че той и да има желание да направи нещо с нас, може да е получил сутринта рано обаждане и му е забранено."

Снимка: Lap.bg

Самият Цветомир Найденов категорично отказа да застане пред камера на bTV, както и да бъде записван и предпочете да остави този въпрос без коментар.

По думите на Иван Велчев, феновете на ЦСКА на Гриша Ганчев ще искат среща с премиера Бойко Борисов заради стадион "Българска армия".

"Няма да е лошо г-н Борисов да приеме нашите фенове, както прие тези на "Левски". Имаме какво да си кажем с него, искаме да си кажем болките. Ние също имаме нужда от помощ специално за стадиона", заяви Велчев.

През лятото на 2016 г. след фалита на "ПФК ЦСКА" АД Гриша Ганчев създаде "ЦСКА-София" с участието на "Литекс" и "Чавдар" Етрополе. Клубът получи право да се състезава в новосформираната Първа лига, докато ЦСКА 1948 започна от най-ниските нива на родния футбол, преди да се изкачи във Втора лига.

Сред най-сериозните спорове между двата клуба бяха спечелването на привържениците, правото върху активите на "ПФК ЦСКА" и стадион "Българска армия".

През 2017 година първодивизионният ЦСКА на Гриша Ганчев спечели търга за емблемата и останалите активи на фалиралия "ПФК ЦСКА" АД. Победител в процедурата, която се проведе в Кърджали, бе фирмата "Ред Енимълс" с представител Иван Велчев-Кюстендилеца. Компанията, приближена до самия клуб спечели с оферта на стойност около 8 млн. лв, която бе близо 5 пъти над първоначалната цена от около 1,6 млн. лв.

Впоследствие ФИФА обяви дружеството за спортен наследник на "ПФК ЦСКА".